Вечерен Танц на Куклите

Вечерен Танц на Куклите, манифестација која се одржува на локалитетот Камени Кукли во село Куклица Кратовско, во вечерен амбиент, каде што со осветлени од природата создадени кукли и амбиентот кој при тоа се создава претставува вистинско доживување за посетителите. На овој начин придонесуваме за популаризација и промоција на локалитетот како алтернативен културен простор кој треба да биде неодминлива точка на секој турист кој поминува низ Североисточниот Регион на РСМ.