ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ “РАСПЕАНО ДЕТСТВО”

На 27 мај 2022 година ќе се одржи XVII по ред Фестивал на Детска Песна “РАСПЕАНО ДЕТСТВО” во НУ Центар за култура “Трајко Прокопиев” во Куманово.

Аудицијата за Фестивалот е во тек, заради пандемиските услови во кои живееме аудицијата се организира он – лајн, сите заинтересирани потенцијални учесници потребно е да достават видео клип со испеана песна по свој избор, а за подетални информации да се обратат на следниве телефонски броеви:

078 26 36 99 или 070 67 18 15

Фестивалот е еден од најстарите детски фестивали во нашата земја, а оваа година се подготвува негово спектакуларно издание со учество на голем број на циркуски артистички точки, кловнови со ликови на познати детски јунаци и многу други изненадувања.

Дечиња, пеачи, идни ѕвезди на музичкото естрадно небо, побрзајте со пријавувањето, бројот на учесници е ограничен.