Uncategorized

ТУМБА ФЕСТ 2022

„Еj, Јовке Кумановке, Испод мира триста вира“ –на Првата програма на Македонската телевизија – фолк-фестивал – „Тумба фест 2022“ Вреди да се биде на фреквенцијата на Првата програма на МТВ. Ќе ве пречека популарниот фестивал на шегобијната македонска фолк-песна „Тумба фест 2022“, кој на 31 август, успешно, по 10. пат се одржа во Куманово, најшегобиен …

ТУМБА ФЕСТ 2022 Read More »

ДЕНОВИ НА БАЛКАНСКА ЕТНО РИЗНИЦА 2022

НВО Дневен центар Доза Среќа се чувствува благословено во Куманово. 3. ноември у 23:26 · Куманово · Етно Ризница ви благодариме на поканата и на преубавата вечер ❤️ ….распеани, разиграни,……среќни…душа полна… „ДЕТСКАТА ФОЛК БИБЛИОТЕКА“ ДОПАТУВА НА “БАЛКАНСКА ЕТНО РИЗНИЦА 2022“ Ново патување, реализираше „ДЕТСКАТА ПАТУВАЧКА ФОЛК БИБЛИОТЕКА“, со учество на Фестивалот „Денови на Балканска Етно …

ДЕНОВИ НА БАЛКАНСКА ЕТНО РИЗНИЦА 2022 Read More »