Etno Riznica

ДЕТСКА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА ,,ФРАГМЕНТИ ОД МОЈАТА ФАНТАЗИЈА,,

Во организација на Здружението за култура и заштита и унапредување на животната средина НАТУРО од Куманово, и Уметничкиот раководител Г-дин Александар Стефановски, а под покровителство на Советот на Општина Куманово и Градоначалникот Максим Димитриевски, на 07 март 2024 година се одржа Детската Ликовна Колонија “ФРАГМЕНТИ ОД МОЈАТА ФАНТАЗИЈА” на тема “МАЈКА: ИЗВОР НА ЉУБОВ И […]

ДЕТСКА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА ,,ФРАГМЕНТИ ОД МОЈАТА ФАНТАЗИЈА,, Read More »

ШОПСКА СВАДБА 2023

НА 24 СЕПТЕМВРИ 2023 ГОДИНА НА ЛОКАЛИТЕТОТ ,,КАМЕНИ КУКЛИ,, ВО СЕЛОТО КУКЛИЦА СЕ ОДРЖА ТРАДИЦИОНАЛНО ПО СЕДМИ ПАТ ,,ШОПСКА СВАДБА,, КОЈА ПРИВЛЕЧЕ ГОЛЕМО ВНИМАНИЕ, ПОКРАЈ ПРОМОЦИЈА НА АДЕТИТЕ И ОБИЧАИТЕ, ГОЛЕМ БРОЈ НА ЕСТРАДНИ УМЕТНИЦИ НАСТАПИЈА СО  ПЕСНИ И ОРА ОД ШОПСКИОТ РЕГИОН НА МАКЕДОНИЈА.    

ШОПСКА СВАДБА 2023 Read More »

ТУМБА ФЕСТ 2022

„Еj, Јовке Кумановке, Испод мира триста вира“ –на Првата програма на Македонската телевизија – фолк-фестивал – „Тумба фест 2022“ Вреди да се биде на фреквенцијата на Првата програма на МТВ. Ќе ве пречека популарниот фестивал на шегобијната македонска фолк-песна „Тумба фест 2022“, кој на 31 август, успешно, по 10. пат се одржа во Куманово, најшегобиен

ТУМБА ФЕСТ 2022 Read More »

ДЕНОВИ НА БАЛКАНСКА ЕТНО РИЗНИЦА 2022

НВО Дневен центар Доза Среќа се чувствува благословено во Куманово. 3. ноември у 23:26 · Куманово · Етно Ризница ви благодариме на поканата и на преубавата вечер ❤️ ….распеани, разиграни,……среќни…душа полна… „ДЕТСКАТА ФОЛК БИБЛИОТЕКА“ ДОПАТУВА НА “БАЛКАНСКА ЕТНО РИЗНИЦА 2022“ Ново патување, реализираше „ДЕТСКАТА ПАТУВАЧКА ФОЛК БИБЛИОТЕКА“, со учество на Фестивалот „Денови на Балканска Етно

ДЕНОВИ НА БАЛКАНСКА ЕТНО РИЗНИЦА 2022 Read More »